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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
09/11/2017 |
Data da última atualização: |
13/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NOGUEIRA, C. H. P.; CORREIA, N. M. |
Afiliação: |
NOGUEIRA, CASSIO HENRIQUE PEREIRA, UNESP; NUBIA MARIA CORREIA, CNPH. |
Título: |
Selectivity of herbicides bentazon and nicosulfuron for crotalaria juncea intercropped with maize culture. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Planta Daninha, Viçosa, MG, v. 34, n. 4, p. 747-757, 2016. |
ISSN: |
1806-9681 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Objetivou-se neste trabalho estudar a seletividade dos herbicidas bentazon e nicosulfuron, isolados e em mistura, para Crotalaria juncea, quando estabelecida em consórcio com o milho, bem como o controle de plantas daninhas e o desenvolvimento do milho nesse sistema de produção. |
Thesagro: |
Adubo verde; Erva daninha; Herbicida. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166527/1/Planta-daninha-v.-34-n.-4-p.-747-757-2016-Nogueira-e-Correa.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
23/10/2017 |
Autoria: |
GERMER, S. P. M.; LUZ, G. M.; SILVA, L. B. da; SILVA, M. G. da; MORGANO, M. A.; SILVEIRA, N. F. de A. |
Afiliação: |
Sílvia Pimentel Marconi Germer, Instituto de Tecnologia de Alimentos - Ital/Centro de Tecnologia de Frutas e Hortaliças; Gisele Marcondes Luz, Universidade Estadual de São Paulo/Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz/Departamento de Agroindústria, Alimentos e Nutrição; Lidiane Bataglia da Silva, Ital/Centro de Tecnologia de Cereais e Chocolates; Marta Gomes da Silva, Ital/Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos; Marcelo Antonio Morgano, Ital/Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos; Neliane Ferraz de Arruda Silveira, Ital/Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos. |
Título: |
Fruit dragée formulated with reused solution from pineapple osmotic dehydration. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 806-813, ago. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Formulação de drageados de frutas com solução de reuso da desidratação osmótica de abacaxi. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the reuse of sucrose syrup in pineapple (Ananas comosus) osmotic dehydration and the application of the spent solution in fruit dragée formulation. Osmotic dehydration trials were performed in five cycles (65° Brix/45°C/3 hours), directly reusing the osmotic solution, with only one intermediate reconditioning step. Variations in osmotic solution properties and in dehydration parameters were observed, as well as a low microbial load in the system. The spent solution was rich in vitamin C (30 mg 100 g-1). Pineapple dragée covered with red fruits and acai powders were obtained with the reconditioned spent solution used as an adhesion solution. The dragée presented high levels of vitamin C (176 mg 100 g-1), polyphenols (154 mg GAE 100-1 g), carotenoids (220 ?g 100 g-1), and potassium (330 mg 100 g-1). The product showed good sensory acceptance and purchase intention. Reusing sucrose syrup is technically feasible during pineapple osmotic dehydration, as is the application of the spent solution as an ingredient in fruit dragée production. |
Palavras-Chave: |
Alimento saudável; Propriedades físico-químicas; Recirculação; Solução de sacarose; Sucrose solution. |
Thesagro: |
Ananás Comosus; Secagem. |
Thesaurus NAL: |
Drying; Health foods; Physicochemical properties; Recycling. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165422/1/Fruit-dragee-formulated.pdf
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Marc: |
LEADER 02149naa a2200325 a 4500 001 2077939 005 2017-10-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGERMER, S. P. M. 245 $aFruit dragée formulated with reused solution from pineapple osmotic dehydration. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Formulação de drageados de frutas com solução de reuso da desidratação osmótica de abacaxi. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the reuse of sucrose syrup in pineapple (Ananas comosus) osmotic dehydration and the application of the spent solution in fruit dragée formulation. Osmotic dehydration trials were performed in five cycles (65° Brix/45°C/3 hours), directly reusing the osmotic solution, with only one intermediate reconditioning step. Variations in osmotic solution properties and in dehydration parameters were observed, as well as a low microbial load in the system. The spent solution was rich in vitamin C (30 mg 100 g-1). Pineapple dragée covered with red fruits and acai powders were obtained with the reconditioned spent solution used as an adhesion solution. The dragée presented high levels of vitamin C (176 mg 100 g-1), polyphenols (154 mg GAE 100-1 g), carotenoids (220 ?g 100 g-1), and potassium (330 mg 100 g-1). The product showed good sensory acceptance and purchase intention. Reusing sucrose syrup is technically feasible during pineapple osmotic dehydration, as is the application of the spent solution as an ingredient in fruit dragée production. 650 $aDrying 650 $aHealth foods 650 $aPhysicochemical properties 650 $aRecycling 650 $aAnanás Comosus 650 $aSecagem 653 $aAlimento saudável 653 $aPropriedades físico-químicas 653 $aRecirculação 653 $aSolução de sacarose 653 $aSucrose solution 700 1 $aLUZ, G. M. 700 1 $aSILVA, L. B. da 700 1 $aSILVA, M. G. da 700 1 $aMORGANO, M. A. 700 1 $aSILVEIRA, N. F. de A. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 9, p. 806-813, ago. 2017.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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